Home Onze producten Voorraad Onderdelen Service Verhuur Over ons Contact
Snelweg naar service en support
Van der Spek: uw partner in de verkoop, verhuur en service van bouwmachines
Home > Duo nieuwe Hyundai specials geleverd aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

Duo nieuwe Hyundai specials geleverd aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V.

Volgende   Vorige


1 2 3 4


Van der Spek Vianen heeft onlangs twee nieuwe zeer complete 18 tons mobiele Hyundai graafmachines geleverd aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. 
 
De nieuwe Hyundai ’s zijn zeer compleet opgebouwd door de werkplaatsen van Van der Spek zodat ze door Tuytel breed kunnen worden ingezet voor alle voorkomende werkzaamheden. Door de last moment beveiliging (LMB) die op de machine is geplaatst kunnen ze ook worden ingezet voor hijswerkzaamheden. Om tijdens deze hijswerkzaamheden stabiel te kunnen werken zijn ze voorzien van extra stempelpoten naast het standaard gemonteerd dozerblad. Dankzij de tweedelige giek hebben de machines een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij - en ver van de kraan werken. 
 
Voor de aandrijving zijn de Hyundai’s voorzien van zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motoren met een vermogen van 180pk welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen.  Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.
 
De cabines van de nieuwe HW-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst
 
Standaard zijn ze geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist. 
 
Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten zijn de machines opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden. De optionele ridecontrol op de giek zorgt dat er met last ook soepel gereden kan worden.
 
Brede 650.45 R22.5 banden zorgen dat insporing op slechtere ondergronden wordt voorkomen. De spatborden van de Hyundai’s zijn door de werkplaats van Van der Spek aangepast zodat deze zonder problemen kunnen worden gemonteerd en hun werking nog optimaal is. 
 
Middels het standaard Hi-Mate systeem kunnen door Tuytel alle belangrijke gegevens van de machines worden gemonitord waarbij o.a. brandstofverbruik, onderhoudsgegevens, locatie e.d. kunnen worden ingezien. 
 
Bij de machines zijn ook hydraulisch uitschuifbare hijsmasten geleverd die een maximaal bereik hebben van 4.000 mm. In combinatie met de gemonteerde LMB kan hiermee tot een maximale last van 3.000 kg. worden gehesen. 
 


24-04-2017

Van der Spek Vianen B.V. - De Limiet 14, 4131 NR Vianen (U) - T +31(0)347 36 26 66 - info@vanderspek.nl

Op alle overeenkomsten met Van der Spek Vianen B.V. zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden van de BMWT d.d. 26 maart 2014 of de Algemene Verhuurvoorwaarden van de BMWT d.d. 7 januari 2009 van toepassing. De toepasselijkheid van andere algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Klik hier voor de BMWT-voorwaarden.

Lid BMWT en VCA*
VCA* lidmaatschap geldt voor hoogbouw en grondverzet.

© 2015 Van der Spek Vianen B.V.
Ontwerp en CMS: Initium, Utrecht

Disclaimer