Home Onze producten Voorraad Onderdelen Service Verhuur Over ons Contact
Snelweg naar service en support
Van der Spek: uw partner in de verkoop, verhuur en service van bouwmachines
Home > Primeur voor G.M. Damsteegt met wielmobiele Powerscreen Warrior 800

Primeur voor G.M. Damsteegt met wielmobiele Powerscreen Warrior 800

Volgende   Vorige


1 2

Begin 2011 leverde Marijs Recyclingtechniek, dochteronderneming van Van der Spek Vianen, de eerste nieuwe rupsmobiele Powerscreen Warrior 1800 zeefinstallatie bij G.M. Damsteegt in Oud-Alblas om de onlangs opgestarte recyclingtak van G.M. Damsteegt te versterken en voorbereid te zijn op de wensen van klanten.

Hierna besloot G.M. Damsteegt door de goede ervaringen met de Powerscreen Warrior 1800 en de goede ondersteuning door Benelux Powerscreen importeur Van der Spek zijn recycling- en zeefmachinepark uit te breiden met een tweede Powerscreen Warrior 1800 en een Powerscreen Warrior 1400.

Door deze investering in de Powerscreens kon nu ook zonder problemen worden ingegaan op vraagstukken als het in meerdere fracties- en zeer fijn afzeven met grote capaciteiten, het afzeven van zeer grove delen en bijvoorbeeld ook het afzeven van geshredderde fracties uit de shredders van Damsteegt.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de G.M. Damsteegt zeer hoog in het vaandel staan, heeft Damsteegt besloten om nog een vierde Powerscreen Warrior in haar materieelvloot op te nemen, zodat er nog beter aan de wensen van hun klanten kan worden voldaan.

Ditmaal heeft Damsteegt de Europese primeur met de levering van de eerste volledig RDW-goedkeurde  wielmobiele Powerscreen Warrior 800 die door zijn wielstel snel en eenvoudig is te transporteren achter een vrachtwagen, wiellader of tractor.

De nieuw geleverde compacte wielmobiele Powerscreen Warrior 800 heeft een eigen gewicht van 16 ton en is voorzien van een dubbeldeks zeefbox die een lengte heeft van 2770 mm en 1220 mm breed is. De zeefoppervlakken van het boven- en onderdek zijn gelijk. In de box kan gekozen worden voor vele verschillende zeefmedia, van vingerdekken, flexmatten, snarendekken tot gewone traditionele vierkant geweven dekken, zodat iedere zeefklus mogelijk gemaakt kan worden.

Voor het afvoeren van de gezeefde fracties is de Warrior 800 voorzien van hydraulisch inklapbare banden die allemaal zijn uitgevoerd met variabele snelheidsregeling.

Een Deutz TD2011 motor zorgt voor de aandrijving. Deze brengt 66 pk, zodat de Powerscreen Warrior 800 zonder problemen ook bij zware inzet genoeg kracht heeft.

Net als alle Warriors bij Damsteegt is ook de nieuwe Warrior 800 voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandsbediening, waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden.
 
G.M. Damsteegt BV is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren ’90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines.
In de loop der jaren is G.M. Damsteegt uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. Om te blijven inspelen op de vragen uit de markt is er nu een recyclingtak toevoegd aan de diensten van Damsteegt.16-03-2012

Van der Spek Vianen B.V. - De Limiet 14, 4131 NR Vianen (U) - T +31(0)347 36 26 66 - info@vanderspek.nl

Op alle overeenkomsten met Van der Spek Vianen B.V. zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden van de BMWT d.d. 26 maart 2014 of de Algemene Verhuurvoorwaarden van de BMWT d.d. 7 januari 2009 van toepassing. De toepasselijkheid van andere algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Klik hier voor de BMWT-voorwaarden.

Lid BMWT en VCA*
VCA* lidmaatschap geldt voor hoogbouw en grondverzet.

© 2015 Van der Spek Vianen B.V.
Ontwerp en CMS: Initium next, Utrecht

Disclaimer