Home Onze producten Voorraad Onderdelen Service Verhuur Over ons Contact
Snelweg naar service en support
Van der Spek: uw partner in de verkoop, verhuur en service van bouwmachines
Home > Nieuwe Terex Ecotec TTS620 rupsmobiele trommelzeef geleverd aan Loonbedrijf van Etten B.V.

Nieuwe Terex Ecotec TTS620 rupsmobiele trommelzeef geleverd aan Loonbedrijf van Etten B.V.

Volgende   Vorige


1 2 3 4


Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Terex Ecotec TTS620 rupsmobiele trommelzeef geleverd aan Loonbedrijf van Etten B.V. Uiteraard is de machine geleverd in de welbekende bedrijfskleur van Van Etten. 

Loonbedrijf van Etten is één van de grootste tuinbouwloonbedrijven van Nederland, gespecialiseerd in alle grondwerkzaamheden in de agrarische sector zoals: bouwrijp maken en voor- en na-egaliseren van (nieuwe) percelen, aanleggen van waterbassins, ingraven van het leidingwerk, plaatsen van damwanden en beschoeiingen. Daarnaast worden er ook werkzaamheden verricht in de grond-, weg- en waterbouw. 
 
Het grote machinepark bestaat uit ca. vijftig trekkers, veertig kranen en diverse andere grondverzetmachines. Drie diepladers en twintig vrachtwagens verplaatsen het materieel en het personeel elke dag naar de werken. De nieuwe Terex Ecotec TTS620 trommelzeef vult het machinepark mooi aan voor alle voorkomende zeefwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. 
 
Terex heeft de nieuwe TTS620 geheel nieuw ontworpen waarbij vanuit de markt alle gewenste voordelen zijn meegenomen in het design. Het hart van de machine is een 5.500mm lange trommel met een diameter van 2.000mm, deze trommel is qua maat- en uitvoering gelijk aan de Doppstadt SM620 zodat trommels van deze machine eenvoudig geplaatst kunnen worden zonder enkele aanpassing aan de machine of trommel. De trommel is van beide zijden zeer goed toegankelijk doordat de zijkanten geheel kunnen worden weg geklapt. Door deze goede toegang is het wisselen van een trommel dan ook zeer eenvoudig uit te voeren. Op de trommel is een borstel gemonteerd met een diameter van 700mm, hij is hydraulisch verstelbaar. 
 
De bunker welke een inhoud heeft van 5.5M3 en een lengte van 4.000mm kan zeer goed beladen worden met zowel een laadschop, graaf- of overslagmachine. De band van 1.200mm breed kan zowel handmatig- als automatische worden aangestuurd waarbij de trommelbelasting zorgt voor de aansturing van de bandsnelheid.
Alle transportbanden zijn modulair ontworpen zodat als benodigd deze zeer eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud en reparatie. 
 
De verzamelband onder de trommel is 1.400mm breed zodat de afgezeefde fractie zeer snel- en met grote capaciteiten kan worden afgevoerd. De zijafvoerband heeft een breedte van 1.000mm en kan tot een afwerphoogte van 3.200mm afwerpen zodat een groet voorraad kan worden opgebouwd. De overmaat wordt via een 1.200mm brede afvoerband afgevoerd die tot een hoogte van 3.430mm kan opwerken. 
 
Voor de aandrijving is een Perkins 4.4 constant speedmotor gemonteerd welke met zijn toerental van 1.800 r.p.m. niet alleen zorgt voor een laag brandstofverbruik, hij is ook uitzonderlijk stil. Uiteraard is voor het werken in stoffige omstandigheden de machine standaard voorzien van een omkeervan. De motorunit kan voor onderhoudswerkzaamheden naar de zijkant hydraulisch worden uitgeklapt zodat dit snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd.
 
De nieuwe Terex Ecotec TTS620 van Loonbedrijf van Etten is een rupsmobiele machine welke voorzien van 3.300mm lange rupsen waarmee hij een gewicht heeft van ca. 22 ton. De machine kan compleet 300mm hydraulische in hoogte worden versteld zodat hij ook in moeilijk begaanbaar terrein zonder problemen kan worden opgesteld. 
 


11-04-2017

Van der Spek Vianen B.V. - De Limiet 14, 4131 NR Vianen (U) - T +31(0)347 36 26 66 - info@vanderspek.nl

Op alle overeenkomsten met Van der Spek Vianen B.V. zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden van de BMWT d.d. 26 maart 2014 of de Algemene Verhuurvoorwaarden van de BMWT d.d. 7 januari 2009 van toepassing. De toepasselijkheid van andere algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Klik hier voor de BMWT-voorwaarden.

Lid BMWT en VCA*
VCA* lidmaatschap geldt voor hoogbouw en grondverzet.

© 2015 Van der Spek Vianen B.V.
Ontwerp en CMS: Initium next, Utrecht

Disclaimer