Home Onze producten Voorraad Onderdelen Service Verhuur Over ons Contact
Snelweg naar service en support
Van der Spek: uw partner in de verkoop, verhuur en service van bouwmachines
Home > Liebherr torenkranen bij Pontsteiger in Amsterdam

Liebherr torenkranen bij Pontsteiger in Amsterdam

Volgende   Vorige


1 2 3

In Amsterdam wordt in de Houthavens gebouwd aan het project "Pontsteiger". Pontsteiger ligt prominent aan het IJ, op de kop van een lange pier. Het spectaculaire gebouw is een ontwerp van Arons en Gelauff architecten. Het is een in het oog springend ontwerp met een open structuur. Om de bijzondere positie in de waterstad te verbeelden heeft het gebouw van een afstand gezien de vorm van een poort.

Het project wordt gerealiseerd op de pontsteiger, waar de pont naar Amsterdam-Noord aanmeert. Het project wordt een eyecatcher aan het water, dichtbij het Centraal Station, de Ringweg, de Jordaan en het Westerpark. Het totale programma omvat 252 huurappartementen, ca. 66 koopwoningen, ca. 2.000 m² commerciële ruimte / voorzieningen, 263 parkeerplaatsen en 45 ligplaatsen voor boten. Het project wordt gebouwd door de bouwcombinatie Dura Vermeer en M.J. de Nijs & Zn.

Voor dit project worden in totaal 4 stuks Liebherr torenkranen gebruikt; tweemaal een type 550 EC-H20 Litronic en 2 stuks 280 EC-H12 Litronic. De kranen zijn deels eigendom van de beide bouwbedrijven en deels ingehuurd bij Van der Spek. Op bijgaand filmpje is te zien hoe de vorderingen verlopen.

foto's: AMSguy (skyscrapercity.com)


https://youtu.be/KOPkgDSiyqs


14-04-2017

Van der Spek Vianen B.V. - De Limiet 14, 4131 NR Vianen (U) - T +31(0)347 36 26 66 - info@vanderspek.nl

Op alle overeenkomsten met Van der Spek Vianen B.V. zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden van de BMWT d.d. 26 maart 2014 of de Algemene Verhuurvoorwaarden van de BMWT d.d. 7 januari 2009 van toepassing. De toepasselijkheid van andere algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Klik hier voor de BMWT-voorwaarden.

Lid BMWT en VCA*
VCA* lidmaatschap geldt voor hoogbouw en grondverzet.

© 2015 Van der Spek Vianen B.V.
Ontwerp en CMS: Initium next, Utrecht

Disclaimer